Aangenaam

Ik ben Eefje van Keeken. Sinds 2005 jaar werkzaam in de ouderenzorg. Ik ben bekend met zowel de wijk- als de woonzorg. Eerst als verzorgende IG, toen als verpleegkundige. Nu als dementie-trainer/coach.  

Over mij
14 jaar geleden ben ik (weer) in de oudenzorg terecht gekomen. Na het volgen van de training omgevingszorg had ik eindelijk het idee dat ik wist wat ik aan het doen was en ik echt goeie zorg kon geven aan mensen met dementie. Ik heb de training daarna nog 2 keer gevolgd. Doordat ik zo enthousiast was was het daarna mijn beurt: ik mocht de training zelf gaan geven. En dat kon ik goed. Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk. In combinatie met kennis van de praktijk maakt dat mijn training hoog wordt gewaardeerd. 

 

Mijn enthousiasme en passie voor het vak maakt ook dat ik mij possitief kritisch inzet voor een betere ouderenzorg. Dat deed ik eerst (en soms nog) met de 3zusters op de voorgrond (klik hier voor meer info) en nu achter de schermen door te blijven prikkelen (bijvoorbeeld op mijn pagina op linkedin) en ideeen verder te brengen bij onder andere het ministerie van VWS. In het klein dus door trainingen te verzorgen.  

 

Missie

Het is mijn missie om het leven zo eigen mogelijk te laten zijn. Want dan ben je op je best!

 
Met z'n allen
"It takes a village to raise a child". Ik ben er van overtuigd dat het leven sowieso vraagt om een dorp aan mensen om je heen. Als je dementie als diagnose krijgt is het van belang dat het leven zo eigen mogelijk blijft. Herkenbaar, gefocust op wat wel kan en met de mensen die dat zo eigen mogelijk leven kunnen waarmaken, in een samenleving/omgeving (village) die daar aan mee werkt.

 

Leven
De nadruk ligt op het leven. Alles wat ook maar met zorg te maken heeft moet zich conformeren aan de "kunst van het onzichtbaar" zijn. Dat onzichtbaar zijn uit zich in alles. Denk bijvoorbeeld aan de benadering van clienten (zeg je "u" en "mevrouw" of zeg je "je" tegen "Annie"),  taal (waarom heet een opname in een verpleeghuis een "opname" en geen verhuizing?) en van allerlei vraagstukken waar organisaties mee te maken krijgen (regstratie, familieparticipatie en kwaliteit, om maar wat te noemen).