Tips van Eefje! Hierbij deel ik de leukste tips, grappige verhalen, slimme handigheidjes en andere zaken. 

Heb je vragen of zelf een goede tip? Mail dan naar: info@eefjevankeeken.com


Bewegingsgerichte zorg. BLOG 

Belevingsgerichte zorg is in de ouderenzorg, gelukkig, al geen gek begrip meer. We stappen in de wereld van dementie en gaan mee in de beleving van de bewoner/client. Vooral op het gebied van begeleiden. Want op het gebied van bewegen (dus letterlijk meebewegen) is er nog een wereld te winnen. We (Helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen, AB-ers enz) hebben te weinig kennis meegekregen vanuit school om de bewoner te begeleiden op het gebied van de dagelijkse bewegingen. 
We zijn te bang voor valincidenten, maken te weinig gebruik van de bewegingen die een bewoner zelf al zijn hele leven maakt en maken gebruik van hulpmiddelen die tegen werken ipv de bewoner een handje mee helpen. 

Bij bewegingsgerichte zorg wordt vaak gedacht aan "gym"activiteiten. Maar dat is niet waar onze expertise ligt. Onze expertise (ik geef deze training i.s.m. een o.a. fysiotherapeut) ligt iop het gebied van de algemeen dagelijkse bewegingen: bewegingen die je nodig hebt om op te staan, vooruit te komen, een boterham te kunnen smeren enz. 

Bewegingen die vaak snel worden overgenomen door eerder genoemde zorgmedewerkers en hulpmiddelen. Vanwege angst voor valincidenten,  maar vooral vanwege kennis tekort. En daarmee doen we onze bewoners/clienten tekort. Want bewegen is zo belangrijk! 

Mee weten? Neem contact met ons op: 0613300223
Info@eefjevankeeken.com 
https://www.eefjevankeeken.com/2019/10/07/pepernoten/