Ik geef verschillende trainingen en workshops. Het aanbod kunt u hieronder lezen. Het is mogelijk om trainingen aan te passen aan uw voorkeuren. Ik ga graag met u hierover in overleg. Naast de trainingen is het mogelijk om mee te kijken in de praktijk om een plan voor verbetering te maken en ik kan helpen bij vragen over het dementievriendelijk maken van uw winkel of gemeentehuis. Bekijk hieronder het aanbod.

Ik geloof in het principe: Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Vandaar dat ik graag samenwerkingen aan ga met verschillende mensen. Op het vlak van transities binnen organisaties werk ik samen met Lot heij en Marielle Moret. Samen zijn wij van Horizon

Met Jackelien Bruins werk ik samen als het om de inhoud gaat. Jackelien is expert op het gebied van het tegen gaan van Ouderenmishandeling. Meer weten? Dit is haar site!Trainingen en workshops:

- Omgevingszorg: Deze training wordt gegeven in 3 dagdelen. 
- Bewegingsgerichte zorg: deze training wordt gegeven in 3 dagen. 
- module "Dementie en corona". Een korte training van 1 dagdeel die los gegeven kan worden, maar ook als aanvulling op de andere cursussen. Hoe ga je om met onrust? werken in speciale pakken, hoe zorg je dat het zo herkenbaar mogelijk blijft? Naast de informatie is er veel ruimte voor het delen van ervaringen en van elkaar leren. 
In overleg wordt besproken waar deze trainingen gegeven worden. Voor deze training bewegingsgerichte zorg geldt dat het zeker voor 1 a 2 dagdelen prettig is deze op de werkplek van de cursisten te volgen. 
Er is een mogelijkheid tot "train de trainer". Graag bespreek ik deze optie met u.


Adviezen in de praktijk:
Soms kom je er als team zorgprofessionals niet meer uit. Onbegrepen gedrag bij dementie en/of "onverklaarbaar" gedrag van 1 of meer bewoners. Ik kan in deze situaties advies geven over hoe wel te handelen. Ik kom observeren, geef advies, eventueel gevolgd door een trainingstraject. Er volgt altijd een evaluatiegesprek met de betrokkenen. 


Dementievriendelijke omgeving:
Mijn ervaring is dat de omgeving erg belangrijk is voor mensen met dementie. Vaak maken wij de omgeving onnodig ingewikkeld en vragen wij daarmee mensen met dementie naar onze beleefwereld te komen.  Pas je de omgeving aan, dan zul je zien dat het mensen met dementie het veel rust geeft en zij zelfstandiger kunnen blijven.
Ik geef graag advies over hoe een omgeving wel mee kan werken. Zowel in bestaande situaties, nieuwbouw en verbouwingen.